středa 29. ledna 2014

Overal ze svetru



       Na lovu v mé oblíbené hrabárně se mi do ruky dostal svetr, jehož složení mě vážně překvapilo. 55% merino vlna - jasňačka, 5% nylon - ano, také víme, ale 40% possum fur????? No páni, znám jenom vačici oposuma, no přece to nemůže být z vačice?????

      
       Ještě, že máme strejdu gůgla. A ano, kdo jste to nevěděl, na Novém Zélandě uloví ročně 2 miliony vačic a jejich srst se s oblibou míchá s merino vlnou, výsledek se nazývá Ecopossum, Merinosilk, Merinomink, possumdown, eco fur nebo possum wool. To koukáte, co?



       A teď co se svetrem? Je silnější, lehce chlupatý, tudíž na oblíbené body nevhodný. Ale známá po mě chtěla overal pro miminko, co se má každou chvílí narodit a že by se jí to složení líbilo. Tož jo. Využila jsem stávající zapínání na knoflíky a tím mi odpadla spousta práce se zipem a začišťováním nohavic a rukávů a zbylo mi víc energie na malou parádičku, kterou jsou přehrnovací konce nohavic a rukávů. Pro malá miminka velmi praktické, zvlášť pro ty nošené v šátku. A jako bonus malá kuklička na novorozence.


        
   




5 komentářů:

  1. Obávám se, že v tomto případě už nežijou vačice :/ Ale je recy :-D

    OdpovědětVymazat
  2. Ty jsi kouzelník! Overal vypadá moc pěkně, miminku v něm bude úžasně.

    OdpovědětVymazat
  3. To je vtipný! Tak overal z vačicích (vačičích?) chlupů jen tak někdo nemá! Paráda!

    OdpovědětVymazat